Lehký dort s lesním ovocem
Dietní
korpus (na dort o průměru 24 cm):
z blogu delicious-blog-lucie.cz, který je mimochodem plný strašně moc zajímavých receptů. A korpus vychází z tohoto: http://www.delicious-blog-lucie.cz/2014/09/jablkovo-liskovy-kolac-s-datlovym.html:
- 1 hrnek ovesných vloček
- 100 g lískových oříšků
- hrstička mandlí
- 3 lžičky vanilkového extraktu (domácího)
- 2 lžíce vody
- 3 lžičky javorového sirupu
náplň:
- 250g polotučného tvarohu (btw. objevila jsem nový od Tatry a je prostě super!)
- 3 lžíce bílého jogurtu
- 2 čtverečky čokolády (já dala Lindt sezam, mňam!), nasekané
- 1 lžíce medu
navrch:
- lesní ovoce
Postup super jednoduchý:
1. Vločky a oříšky namixovat najemno, smíchat s extraktem a vodou, pokusit se vytvořit sourodou hmotu. Když se to pořád sype, přidat ještě vodu - ale pozor, fakt jen po lžičkách, aby se to nepatlalo. Pak napěchovat do pečicím papírem vyložené dortové formy (vykládám jak dno, tak boky). Nakonec pokapat sirupem a dát chladit.
2. Tvaroh vymíchat s jogurtem, osladit medem, přidat čokoládu, promíchat, nanést na připravený korpus.
3. Na vychlazený dort nanést ovoce - těsně před podáváním. Můžete i dřív, ale většinou pouští šťávu a ta pak dělá na krému mapy. Když je udělá až po předávce, tak už je to jedno ;-)
Vzhledem k použitým ingrediencím je asi jasné, že krém není ztuhlý. Je to spíš takový dezert určený k pojídání lžičkou :-)
A na tenhle rybízový se chystám zase v červnu!




Komentáře
Okomentovat